Followers

Wednesday, February 9, 2011

BILA BUAT KERJA LAST MINUTE..:-)

Salam..hye semua..
lama x dengar khabar anda kan..?
aku disini sihat-sihat sahaja..
rasaNnya dah 5 hari aku meninggalkan blog aku ini sendirian,dan menerima banyak maklum balas..'hye encik Hari ini dan semalam, bila mahu update blog..!hhehe
adehh!sudah berapa kali mau ulang...aku amat sibukk gilaa babi daa..
pinjam pun berukband orang je..jadi,masa nak guna internet tuu limited ckit lah kan..hehe
harap anda bersabar yah!..

Hidup sebagai seorang pelajar sememangnya banyak rintangan yang akan dihadapi..memang tidak dapat dinafikan memang banyak sangat kerja ..tapi boleh lagi lah setakat kuar lepak-lepak minum jap tengok bola kat kedai mamak kan.. kuar berjalan cuci mata kan..(gatal sungguh hang nowh)..haha..

Masih ada waktu untuk aku belajar..tetapi kan ada  benda yang patut dielakkan iaitu "buat kerja last minute"..
Memang kita sendiri pun dapat lihatkan semua budak skolah, budak universiti ke! itu sudah menjadi rutin Harian kan..betul x..?
aku juga seorang pelajar yang tidak terkecuali..selalu je buat..hehe...aku jenis yang tak reti nak buat kerja awal-awal..besok bila nak hantar,malam nih baru lah terhegeh-hegeh nak buat..tapi aku akan make sure semua bahan-bahan dah dapat lah..juz nak type and touch up ckit...

aku pun jenis perfectionist gak kalu bab2 teknikal pasal assingment.. even last minit punyer keja, aku akan pastikan keja tu teratur dan in line dengan aku punya idea..pantang aku, even header, tulisan x sama saiz or ejaan salah!! aku sanggup print semula dan x tdo malam dsebabkan benda nie.. coz bagi aku even idea x laa hebat sgt, tp biarlaa kemas dan teratur..
*yes* actually, nie laa keburukan last minute bg aku.. tapi aku tetap wat jugak..!!haha..masyallah..!!

otak aku seriusly memang jenis tak boleh nak wat awal2..mesti nak tunggu desakan masa,then baru bleh all out abis wat keje..
(teruk sungguh hang kan..dapat tau kat mak hang mampuss)..haha..

Pelik oh pelik..bila buat kerja last minute terasa degupan jantung yang semakin cemas dan laju..terasa Hormon Adrenalin meningkat tinggi..plzz lah tolong jangan jadi macam aku ok!!haha..
tapi kadang-kadang tuu..nak wat kerja last minute pun agak-agak lah kan..jangan sampai membebankan dan membawa lebih kepada keburukan..

(ayat nak nasihat teman-teman supaya jangan jadi macam aku...hehe..
tetapi semuaNnya terpulang kepada anda...


tapi aku tetap chill je..ada aku kisah..hehe..
plzz lah..jangan wat keja last minute lagi ok!



by HARI INI DAN SEMALAM


6 comments:

mr.syazwan said...

kerja last minit byk risiko dia beb

tpi tgk dr pic tu


MASIH JELAS


mata berkaca


mesti x siap lagi keje tu erk??


sob2


agagagag


TERUSKAN PERJUANGAN

=_=

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

not guuuud!!!! manage time tu penting..

::FAIZ FARISH:: said...

Stuju ngan Fauzi

iffizulkefli said...

jgn di wat kejer last minit..leh tension..haha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hang suka buat keja last minute

umi dok berletiaq suruh buat assigmnet pon hang boleh dok kuaq p main bola lagi...

ayoyoyo...


ahahaha

Anonymous said...

hye en hari ini dan semalam~ kita serupa!! yaayyy!! tak pandai wat keja awal2..tp akn cari bahan siap2..last min baru touch up evything but will not submit the cincai one.. :)..b4s*..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...