Followers

Thursday, December 2, 2010

SIAPA CAKAP WANITA GEMUK ITU HODOH...??

Wahai...wanita yang diberi keindahan tubuh dan kemolekan wajah...

namun sayang ada yang kurang terima dengan pemberian tubuh itu...
wahai wanita gemuk jangan malu...jangan minder...jangan rendah diri...

Siapa cakap gemuk itu hodoh..? sebenarnya gemuk itu kelebihan . .

mahu ke anda keadaan fizikal anda menjadi kurus kering macam kena penyakit anorexia nervosa..kenapa tiap-tiap hari mesti ada yang mempertikaikan kenapa aku gemuk..?gemuk itu buruk lah..?
aku nak slim macam lisa surihani boleh..?
sebenarnya kita perlu ingat setiap orang ada kelebihan masing-masing..x kira  gemuk atau kurus..gemuk itu bukan  keinginan..jadi jangan salahkan takdir..

sebenarnya,entry ini bukan lah bertujuan memperlekehkan saiz badan sesiapa, jangan merasa rendah diri dengan apa terjadi..saiz bukan penghalang kepada kita untuk menyerlahkan keyakinan diri..anggaplah saiz besar adalah satu kelebihan untuk kita menonjolkan siapa diri kita, perlu sikap berani dan jangan cepat putus asa,
"InsyaAllah kita akan sentiasa didampingi ramai orang tersayang.....



by Hari ini dan semalam

20 comments:

-nadia- said...

huhu....
bile gemok...xde keyakinan tau...sedih rase...
bile gemok..bila kita buat betol.pun org kate salah....
bile org cantik dan kurus buat..seme betol...org kurus dan cantik sempurna di mata siapa2...
lelaki pun..mane nk pndang perempuan gemok..
haa..tetibe emo neh...(sob...sob...)
lagi sedih..dah lah gemok..x cantik plak...aihh..
tp..kne trima..tu takdir allah...biarlah org nk hina pun...

ierayahaya said...

x kr gemuk ke kurus. yg pentg sihat..

Schajar McFlurry said...

bet0l3!
*gaye upin ipin*
yg penting bukan cantik luaran...
yang paling paling paling penting dalaman~

daya yuya said...

sangat setuju dgn entry ini yee tuan punyaa blog , kecantikan di dalam itu lebih penting dunia akhirat ! :)

Anisa Hang Tuah said...

ciptaan Allah adalah terindah
tiada yg hodoh

iskandarzulkarn9 said...

agree..thankx all~
kita jgn cuma kaya ddunia..tetapi kita muflis di akhirat....
selamat beramal...:-)

mr.syazwan said...

betul

wa sokong lu bro

gemuk pun kalau kena gaya ok what

janji BEST, MANTAP, SENDAT, PADAT, DAN FUUUYOOO

haha

Kiera Qaira said...

like this entry=)
thumbs up^^v

nurfarah syamimi said...

ohh , happy rase bila ade laki ckp macam ni .
ahaha :)
perit org perempuan gemok ni die saje yg tahu,
semua caci and pandang hina dia.
mybe org lain nmpak biase tapi prmpuan gemok hidop die lebih byk dugaan .
byk sangat dugaan .
i like this entry thousand like like :)

Seri said...

ada apa dengan saiz.....

kejelitaan adalah hak milik (pinjaman sebenarnya) setiap insan

WEI LYN said...

Entry yg pendek n simple. Tp bawak mksd yg dalam lagi smpai.hee..(betul ke ayat nih?)

I like DSLR. tp blum mmpu memlikinya.jeles la..

DiNaZ said...

salam...
mmg betul kata orang apa ada pada rupa yang penting kacantikan dalaman...
tapi pernah terfikir tak benda pertama yang orang padang adalah luaran...
tipu la kalu kata pandang dalaman baru luaran...
aku bukan cakap siapa2 tapi aku mengalaminya...walau pon aku senyum n berterima kasih dengan penulis yang tulis entry nie...but kita ckp secara rawaknya kalu gurl kurus cantik berdiri sebelah gurl gemuk orang akan pandang siapa??
jujur... hahah im smiling.....
thanks beb!
like ur entry!

Aflina Affandi said...

great entry here :)

noname said...

pengomen semua wanita.
hak hak hak

me N LouvA said...

haaa..betol2..like dis..
hee~

Anonymous said...

mmg sdh bila gemuk..
dcaci dhina....
walaupn kte x usik org p
org selalu akn usik kite..
xsangka de laki y berfkrn cam gni..
thanks anyway,..
da kembalikan kyknn ku...

miz wan said...

yeap...tp jgn lupa..
lelaki suka pd keindahan dan salah 1 keindahan yg mereka ingin miliki adalah puan2 yg cantik..
yg kurang cntik sering d pnggirkan.. pa tah lagi yang berbadan agak gempal..
bkn niat tok memangkang tp ini lh realiti kehidupan...
tp ku x kisah..sama da ku gemuk tau x..
yg pnting org d sekeliling ku iklas dlm bersahabat dgn ku..

♥ Qilah_kikO ♥ said...

gud entry bro!
i loike ;)

tapi mahukah anda dengan wanita gemok?

*mesti jawapan yg akan kuar,
"kalo jodoh, nak buat macam mana"

yedak?

white rose said...

gemuk un jadi persOalan ka,,ayoi

Anonymous said...

Hrm...perempuan nak laki hensem kurus ..same cam laki nak cantik kurus..but ingat laarr semua manusia ade hati dan perasaan..jodoh ditgn tuhan..soo nak wat cane trima jer laa dari x dpt pape .... org gemuk ke.. org kurus ke... same jer..semua cantik semua mesti OK!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...