Followers

Saturday, February 12, 2011

KALAU SAYA CAKAP SAYA SUKA KAT AWAK, AWAK SUKA SAYA TAK..?

Dalam diam-diam..aku datang lagi...haha..tiba lah masa untuk mengedik di dalam blog HARI INI DAN SEMALAM.
jadi pada masa ini mood aku ialah "jiwang" tp plzz lah..aku bukan mat jiwang ok..haha..tp kadang-kadang tuu maa "feeling" tuu terasa romantaik jugak..hehe
tapi apa boleh buat..aku chill je..ada aku kisah..?
haha

anda pernah terfikir tak..apa perasaan orang yang menyayangi anda..?maksud aku "menyayangi" disini...tidak semestinya hanya tertumpu kepada kekasih..boleh juga tertumpu kepada kawan atau sahabat anda...(secret admire) ke kan...
aku hanya nak berkongsi sedikit info lah tentang perasaan berkasih ini..ye lah..aku pun pernah bercinta jugak..juz nak berkonsi pengalaman je...tapi dulu lah kan...kalau sekarang belum ku ketemu lagi jodoh yang ingin dicari...hehe..shhhh.....(kerja melalut ja hang kan..)

berikut adalah tips macamna nak tengok seseorang tu ada hati kat anda atau tidak.dan "jangan kecewakan orang yang menyayangi kamu.."
.adalah sedikit sebanyak aku ceritakan pengalaman orang yang bercinta dan aku tolong tokok tambah ckit kan..hehe..
layan je k..jangan banyak bising.......~

1) suatu ketika dahulu.."Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan mata hanya pada kamu satu-satunya..."

2)Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.

3) Orang yang jatuh hati kepada kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu contohnya " tiap-tiap hari dia akan view profile fb or blog kamu"...>>
erm..harap2 ada lah orang yang macam tu selalu view wall aku kan...hehe..(erm..rasanya x de kot..)

4) Orang yang suka kamu akan mengirimkan SMS seperti "mornink", "good night n sweetdream" "take care" dan lain-lain lagi walaupun kamu tidak membalasnya kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan sifat "suka"nya menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu..

5)Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin mencari lirik lagu kamu ,kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu..

6) Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.

7) Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.


" setiap orang punya rasa cinta. Tapi tak semua orang dapat merasai cinta.
setiap orang pernah bercinta.Tapi tak semua mampu mengecapi kenikmatan kebahagian..."




P/S : Anda mungkin mempunyai wang yang besar dan ada semua kenikmatan diatas muka bumi ini,tetapi tanpa cinta anda sebenarnya tidak ada apa-apa..



by HARI INI DAN SEMALAM

13 comments:

Eda said...

tersentuh pulak baca entry ni..

Ieda Syakilla said...

pic tu comey la! =)

mr.syazwan said...

ada2...

semua itu pernah ku alamai sehingga kini

iaitu bonda ku

bonda ku selalu berkata begitu


huhu

=_=

AinOL AiZa said...

yes! i agree wit u. =)

iskandarzulkarn9 said...

cik eda>anda terasa ke?sorry lah..hehe

ieda>>thankx..pix tu da lama daa..psing2 kt pantai ngan adik..hehe

mr.syazwan>>kasih ibu kepada anaknya..memanglah..hehe

husna yg suka pada muzik said...

alahai...dia jiwang wey....
apehal oh abg senior ku ini...jiwang semcam jer...
dah jatuh cinta ker?
nanty jgn lupa sms kalo dah bercinta tue abg senior...nk tgk jugak perempuan bertuah tue...:)

kiwi said...

wah3~jiwang2 belaka. Hihi..

Kiwi tambah sikit eh.

Pd pendapat kiwi, kita tak perlu bagi harapan pada orang kalau kita rasa kita tak dapat penuhi harapan tu. betul tak :P

princessrain said...

sape kate xde??
sy ari2 pe view blog + fb kamoo...

Nuridayu said...

aku pnh jumpe sorang je dlm idup aku...ayh aku...he3. he's always the best!kn?

Edy Fee said...

syiok habis

Asma Amira said...

wahhh!!! terkedu sebentar

harnani harun said...

nice la megat...HH pun xpenah terpikir tip2 di atas...hehe

Epy Ain said...

nais..

but there's a story bout a girl and boy..

no 2, 3 , 4 ,5 ,6 .. semua boy tu buat

haha.. but it comes one day he told this particular girl, dia minat kawan dia yang sllu study same2...

so girl tu membawa diri.. antara suka dan cinta.. pelik

#sekadar berkongsi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...