Followers

Tuesday, February 22, 2011

LARI DARI TEKANAN MENGEJAR MASALAH~

HYE SEMUA...wah3..!!rasanya dah seminggu aku meninggal kan blog aku ini yang rasaNya sudah pasti banyak sarang labah-labah..hehe..
memandangkan keadaan aku yang semakin sibuk dengan hal-hal semasa yang tidak dapat dielakkan..i'm sorry 4 everything..byk komen2..or persoalan dari kalian yang aku tidak sempat untuk membalasnya bukan beerti aku sombong...hehe..i'm so sorry again...~



setiap orang pasti pernah mengalami stress..ada orang stress disebabkan hal yang remeh temeh..ada orang stress sebab banyak kerja..terasa beban ditangan..stress masalah rumahtangga...percintaan ditolak...pendek kata ada macam-macam jenis stress kan..but it depend on the person, how well she/he handle it...

sebenarnya aku juga merasakan diri aku terhimpit dengan stress ini..but i'm trying to be more relax..cool...like the other person..ku cuba jadi diri aku yang sebenar....




seperti biasa..aku menjalani kehidupan harian aku seperti sebelum ini..sejak minggu ni..aku mendapati diri aku tidak ..seperti biasa..tidak "happening" macam sebelum nih..seolah-olah ada benda yang menganggu aku....tidur tak lena...makan tak kenyang..time main bola kat padang pun, rasa lain je..nak senyum pun rasa macam berat sangat..
nak posing depan camera pun dah tade mood lah...dah malas...huhh
x seperti diri aku yang macam sebelum ini...dalam kelas pun slow je..sampai ada member2 tegur.."ada masalah ape nih..cucitee...cucitee.."..tapi aku diam je..
Mandi..nasib baik terasa basah...hehe (ishh..sempat lagi hang merapu kan..)
but i'm not get period pain macam kaum wanita ok..!haha

but..don't worry...aku ok je..kadang-kadang tu aku sedar..kita tak boleh nk terlalu mengikut perasaan sangat kan..kena chill je..
Thankx kepada kawan-kawan yang banyak memahami..dan support aku k..
i appreciate it~





aku sedar siapa diri aku...aku hanya manusia biasa yang tidak terlepas dari kelemahan,..
i'cant be perfect..but i will be the best among the best afta this...
i know..i need to focus on my way...

insyallah...~

by HARI INI DAN SEMALAM







10 comments:

Schajar McFlurry said...

same lar situasi kte sekarang...

stress sangat2 menyakitkn kepale! huaaaa....
tak ske nyer bile keadaan mcm nie... m0ga2 stress maken hari maken berkurang...

=(

Schajar McFlurry said...

p/s: ta0 gambar paling last tu kt mne~
=)

Kuasai minda said...

Kekadang stress ni memang terlalu menyeksakan. Sebab itu kita kena sentiasa berusaha menjadi orang yang tenang, fikir dengan rasional, rilex...

Tapi dalam banyak2 stress, agak2 situasi mana yang paling hebat? Mungkin stress akibat percintaan kot, sebab ia melibatkan emosi manusia...

Eda said...

bila stress mesti rasa nak larik nyork kt gua..agak2 ada org cari tak??..

*entah2 takde org perasan pon..huhu*

iskandarzulkarn9 said...

schajar>yurp..stress mmg slalu akan ada pnya..wajib taw..n this pix ..last week pnye lah...
hehe...eh..u dah tahu kt mne..?hahaa

::FAIZ FARISH:: said...

pic 1st nice... seni

iskandarzulkarn9 said...

kuasai minda>>yess..nampaknya anda btol2 bljar dari pngalaman kan..hee
sy stju..stress akibat percintaan adalah yg paling hebat kerana mlibatkan perasaan emosi...

eda>nyorok kt gua sorg2 pun still ada stress lah..
hahaha

Ieda Syakilla said...

saya stress mencari kerja..huwaaa

husna yg suka pada muzik said...

aiyaaa....bro...senyum2 la erk...
jgn lupa dtg arau bulan 4 nie...hahaa..tgk la teater arahan cik husna kat uitm arau nie..hehe

Que a.k.a roulblur said...

orang cakap klaw banyak stress lagi muda..kihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...