Followers

Sunday, January 30, 2011

KENAPA MESTI PAKAI SUNGLASSES..?


SALAM..HYE SEMUA..
Sudah lama kan ku biarkan blog aku ini dipenuhi dengan sawang labah-labah kan..hehe..harini baru sempat nak cuci ckit..haha..
maklumlah dengan keadaan aku yang begitu gila bab* punya sibukk..!haha

dah lama x tulis blog..tetiba aku teringat nak tulis about
 "why we should wear sunglasses...??"..
rasanya anda tahu kot kan apa itu sunglasses..?
Sunglasses ialah cermin mata hitam. Sebenarnya tujuan sunglassed ialah bagi melindungi mata dari menghalang sinaran UV yang merbahaya dari matahari..tapi sekarang kan, orang memakaiNya hanya untuk bergaya...haha.kononnya nampak semart..dah lah mata besaq macam lalat lagi..tapi x salah pun kan..kan... kalau nak memakainya..hehe

Dulu aku pernah membaca suatu artikel yang mengatakan "cermin mata yang murah merosakkan mata kerana ketidakmampuNya untuk menghalang sinaran uv daripada masuk ke mata...tapi apa aku kisah..belasah jep..hanya sekadar untuk bergaya,,,hehe..
ada sesetengah orang tuu time malam pun boleh pakai sunglasses kan..kalo time mendung tuu nak pakai sekali sekala boleh lah kan,,
X salah pun..

tapi betol kan..apa yang aku maksudkan tadi..orang zaman sekarang pakai sunglassed untuk bergaya,,nak posing depan camera untuk nampak cool..pedulikan je kalo ada orang cakap anda poyo lah ape lah..
usah kisah dengan mulut-mulut yang jelezz..haha...


sekadar untuk bergaya..~






si penulis blog HARI INI DAN SEMALAM  cuba menyelami perasaan orang-orang zaman sekarang dengan memakai sunglassed....
anda pula bagaimana....??



by HARI INI DAN SEMALAM

4 comments:

mr.syazwan said...

"si penulis blog HARI INI DAN SEMALAM cuba menyelami perasaan orang-orang zaman sekarang dengan memakai sunglassed...."

ayat nak bajet cool je

haha

FUUYOOO habis la ko pakai speck ni

*ambik hati je

=_=

z... said...

smart...

NuR 'aQiLaH said...

laki memang. dpt rayband tros bajet. wakakap




;p

iskandarzulkarn9 said...

bajet x hot...tp janji cool...
hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...