Followers

Thursday, April 21, 2011

KENAPA WANITA KUAT BERLETER..?

Kita selalu dengar wanita berleter kan?
sebab seperti mana yang kita tahu...
"women is a good speker, woman tends to let out her feeling by word/crying.."
jadi leteran seseorang itu dianggap normal..
mereka membebel ada sebabNnya..x kan lah nak membebel tanpa sebab plak kan..kadang-kadang benda yang remeh temeh pun dianggap besar..jadi tolong lah banyakkan bersabar...silent is better...kan..kan..?haha

sekadar gambar hiasan-sesungguhnya kasih seorang ibu tiada batasannya



kalau tiada leteran..hidup terasa sunyi dan sepi..aku cakap sungguh nie taw...contoh seorang ibu yang berleter kat anak dia, bila anak dia berjauhan dengan mak dia, pasti terasa rindu dengan suara mak yang tersayang...untuk dijadikan leteran lebih manis,elok ditambah perisa dalam gurauan itu..rasanya lebih enak..hehe aku hanya  bercakap berdasarkan pengalaman dan aku luahan di sini sahaja...setuju x dengan kata-kata aku nie hahh...?haha

sudah menjadi lumrah wanita kerana memiliki paras estrogen yang berlebihan lalu gemar meluahkan pendapat dan pandangan seolah-olah berleter..terimalah wanita seadanya diorang membebel sebagai tanda sayang dan ingat mengingati...:-)

manusia lelaki dan perempuan adalah berbeza..wanita lebih mahu disayangi dan lelaki mahu lebih perhatian..benda kecil bagi lelaki adalah benda besar bagi wanita..sebab tu lah lelaki dan wanita saling melengkapi antara satu sama lain..jangan kita hanya menyalahkan sebelah pihak....wanita berleter itu tandanya dia sihat dan normal..cuba perhatikan>>
"mak kita sendiri kan, kalau dia diam seharian,itu tandaNya dia tidak sihat dan mungkin menyimpan sesuatu yang tidak tenteram...."
ak rasa korang sendiri pun boleh bayangkan macamna keadaan mak kita..?

apa yang bermain dalam fikiran aku ialah bersederhana itu lebih baik, leteran itu ada masa perlu..dan ada masa tidak perlu..dan lagi satu jangan anggap leteran=wanitu , lelaki ada juga yang kuat berleter tetapi mungkin dalam konteks yang berbeza...kan..kan..?haha

tetapi ingat semasa anda kena berleter tu jangan pulak menokok tambah menjadi kan suasana lebih tegang kan... i think "silent is better" rite...?haha
jadi bagaimana dengan anda...?pendapat anda sendiri....?hehe



by HARI INI DAN SEMALAM



14 comments:

AizA said...

seelok-elokknya.. jgn lah membebel. berleter.. angkat tangan and kaki jer... heheheheh...

Zuewairy said...

leteran tu kadang-kadang bagus juga.. ada isi.. hek3.. yang takde isi tu yg sakit telinga skit tu:)

cikgu fiQ said...

lawa la header atas 2...
blogwalking here...
follow lah sy ye?
http://simpleasfiq.blogspot.com/

iskandarzulkarn9 said...

aiza>belasah je terus kan..tembak guna senapang gajah pun baik jgk...haha

iskandarzulkarn9 said...

zuewairy>yurpp..setuju2....kdg2 leteran ini membantu....hehe

::FAIZ FARISH:: said...

kalau bebel 2 jam pasal lupa tutup lampu? ha mcm mana nak jawap tu

ninie said...

nanti bila dah tak de yang bebel baru dok teringat2 kot =) do follow my blog ya! xoxo...

ohh ayu! said...

haha.. comel.. tapi mmg betol pon.. kalau my mom diam pon i da risau.. kalau bising2, i gelak2 je.. haha

dayanadarmawi said...

membebel da jdi rutin harian hha :)

nelly said...

berleter ada sebab ^^

mOoN said...

leteran itu kadangkala sedap didengar..kadangkala menghiburkan...kadangkala mengingatkan..tapi kalo selalu...terasa juga ketensenan nyer...hehehe..

saya kalo mama duk tgh berleter..pegi senyap-senyap kat dpn dier and pandang tepat pada matanyer...sambil senyum tny mama x penat ke ckp x henti-henti..sambung mlm satg or esok plak yerk..

si ngokngek said...

silent is better..tetapi kekadang kita mesti menyuarakan jugak sesuatu..betol takk...



setiapa bebelan sangat manis..

mr.syazwan said...

kalau benda betul di bebelkan ok ja

tpi kalau da mcm meluat tgk dia bebel

angkat kaki blah

x sampai 10 minit konpem dia rujuk pujuk kita balik

so time tu kita lak bebel kat dia

haha

=_=

Anonymous said...

Ini merupakan sumber yang berguna indah yang anda menyediakan dan Anda memberikan gratis tidak ada biaya. Saya suka melihat situs web yang memahami nilai dari sumber yang berguna memberikan kualitas secara gratis. Itu yang lama apa yang terjadi di sekitar datang sekitar program.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...